Makerspace

Makerspace

Till vårt makerspace kommer uppfinnare, designers, innovatörer och konsthantverkare för att utveckla idéer, bygga prototyper och designa prylar. I verkstaden finns stora möjligheter och allt som behövs är ett medlemskap! Här kan du skapa både nya tekniska innovationer och hållbart hantverk med hjälp av en avancerad maskinpark.

Eftersom våra lokaler är belägna i Innovation Park finns stora möjligheter till samverkan här. Om du exempelvis planerar att starta eget företag eller om du söker en plats att nätverka så är ”parken” rätt ställe för detta!

makerspace
QR 2020-01-28

Medlemskap

I medlemsavgiften ingår tillgång till verkstaden dygnet runt, gratis introduktionskurser och tillgång till wifi. 

För att använda vissa verktyg och maskiner i verkstaden vill vi att du har genomgått introduktionskurser.

Vill du bli medlem? Swisha medlemsavgiften, 500 kronor, till 1232991347. Mejla också dina uppgifter till Johan Rosén på johan@karlstadmakers.se.

I samband med att du blir medlem får du komma och kika på lokalen. Vi fixar passerkort till dig och pratar om eventuell introduktion. 

Medlemsavgiften är 500 kr/år. Välkommen som medlem!

Maskiner och verktyg

Här är några exempel på vad du hittar i vårt makerspace:

Flera olika 3D-skrivare, CNC-fräs, planhyvel, bandsåg, svarv, skärmaskin, bänkborrmaskin, lackbox, komplett Arduino- och Raspberry Pi-utrustning, laserskärare med mera, inklusive en verktygsvägg värdig vilken slöjdsal som helst.

En del av maskinerna kräver utbildning innan du får använda dem. Material som används i makerspace betalas med Swish, se ovan. 

makerspace